CV Johannes Odť

 

Johannes Odť (Amsterdam 12 mei 1945)

studeerde Architectuur met specialisatie huisvesting in India aan de Technische Universiteit Delft. Hij deed onderzoek in Zuid-Indiase dorpen en in de krottenwijken van Bombay.

 

Vanaf 1977 reist hij als free lance fotograaf en journalist regelmatig naar niet-westerse landen, waar hij in opdracht reportages maakt voor publicaties, audio-visuals en tentoonstellingen.

 

India bezocht hij meer dan twintig maal. Daarnaast maakte hij reportages in o.a. Afghanistan, Bangladesh, Bolivia, BraziliŽ, Cuba, China, EthiopiŽ, Egypte, KaapverdiŽ, Madagaskar, Mali, MacedoniŽ, MongoliŽ, Nigeria, Nederlandse Antillen, Nepal, Nigeria, Oezbekistan, Peru, Rwanda, Sri Lanka, SyriŽ, Tsjaad, Thailand en Turkije.

 

Veel van zijn werk is gepubliceerd in het tijdschrift Samsam (wereldtijdschrift voor kinderen) in zowel beeld als tekst. Daarnaast zijn reportages verschenen in o.a.: NRC Handelsblad, Trouw, AD-magazine, Onze Wereld, Internationale Samenwerking, Vandaar, Vice Versa, Kinderen Eerst,Kids United, Transfer, H2O, Stichting Doen en in vele publicaties van ontwikkelingsorganisaties zoals Unicef, Kerkinactie, Cordaid en ICCO en in tentoonstellingen van Nederlandse Volkenkundige Musea. In opdracht van Kerkinactie, Unicef, en de Nationale Habitat commissie heeft hij reportagereizen gemaakt ten behoeve van nationale campagnes.

 

Fotoís en enkele artikelen op zijn website:

www.geocities.com/johannes_ode/

en

http://fotograaf.defotojournalist.nl/johannesode/home

 

 

Voor meer informatie:

Schoonoordstraat 19-D
3036XE†† Rotterdam

johannes.ode@wxs.nl

tel/fax:010 465 3425

Mobiel: 06 3000 1949


1