Johannes Odť, Fotojournalist, lid NVFJohannes Odť (Amsterdam 12 mei 1945) M.Sc.,
studeerde Architectuur met specialisatie huisvesting in India aan de Technische Universiteit Delft. Hij deed onderzoek in zuid-Indiase dorpen en in de krottenwijken van Bombay.

Vanaf 1977 reist hij als free lance fotojournalist regelmatig naar niet-westerse landen, waar hij in opdracht reportages maakt voor publicaties, audio-visuals en tentoonstellingen. India bezocht hij meer dan twintig keer.
Naast India heeft Johannes Odť reportages gemaakt in:
Afghanistan, Bangladesh, BraziliŽ, Cuba, China, Egypte, EthiopiŽ, Israel/Palestina,  KaapverdiŽ, Kazakhstan, Kirgizstan, MacedonŽ, Madagascar, Mali, MongoliŽ, Nederlandse Antillen, Nepal, Nigeria, Oezbekistan, Peru, Rwanda, Senegal, SyriŽ, Sri Lanka, Thailand, Tsjaad en Turkije.

Veel reportagereizen zijn gemaakt in opdracht van het kindertijdschrift Samsam, Kerkinactie en Unicef Nederland. Foto's zijn gepubliceerd in o.a.: Samsam, Kinderen Eerst, Kids United, Vandaar, AD, NRC Handelsblad, Trouw, AD-magazine, Onze Wereld, Internationale Samenwerking, Vice Versa, H2O, Geo, KIT publicaties, Djoser publicaties, Te gast in, t-Issue en Transfer. Voor een aantal van deze bladen schrijft hij ook artikelen. Daarnaast is zijn fotowerk gepubliceerd in publicaties, audiovisuals en tentoonstellingen van o.a het Institute of Housing Studies, PSAP, Amsterdams Historisch Museum, ICCO, Mensen in Nood, het Tropen Museum, het Afrika Museum, Rijksmuseum voor Volkenkunde Leiden en het Wereldmuseum Rotterdam..


Voor meer informatie, foto's uit stock en opdrachten:
JohannesOdť
Schoonoordstraat 19-D
3036 XE Rotterdam
tel/fax: 010 4653425
mobiel 06 3000 1949

johannes.ode@wxs.nl
johannes_ode@yahoo.com

1